Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Herken je dat? Je wil een nummer schrijven, maar je krijgt geen woord op papier. Je bent ideeëloos en je creativiteit laat je in de steek. Je hebt een ‘writer’s block’. Maar wat doe je er tegen? 

  1. Leg je werk weg en ga even wat anders doen. Ga bijvoorbeeld even wandelen of zet de tv aan en drink een kop koffie
  2. Verander van werkomgeving. Nieuwe plekken met andere prikkels doen misschien inspiratie op. Ga bijvoorbeeld in een café schrijven of (als het lekker weer is) in het park
  3. Schrijf op een andere moment van de dag. Bijvoorbeeld heel vroeg in de ochtend of juist ’s avonds.
  4. Lees songteksten van andere muzikanten die je mooi vindt of luister muziek die je inspireert.
  5. Wacht niet op inspiratie, maar begin gewoon met schrijven. Vaak kom je naar mate je bezig bent zelf op nieuwe creatieve ideeën voor je song.
  6. Maak een lijst met dingen die je belangrijk vindt. Misschien zit er een onderwerp bij waar je een nummer over kan schrijven.
  7. Verander van schrijfmethode. Schreef je altijd nummers en verzon je later de melodie? Probeer het eens andersom en bedenk een tekst op een melodie of op een aantal akkoorden.
  8. Bekijk songteksten die je eerder geschreven hebt. Het kan inspiratie geven voor een nieuw nummer
  9. Accepteer als het je echt niet lukt om een tekst op papier te krijgen. Iedereen heeft wel eens zijn dag niet.
  10. Houd voor de zekerheid altijd een recorder of pen en papier bij de hand. Ideeën voor een nieuw nummer komen vaak op momenten dat je ze niet verwacht. Neem of schrijf het meteen op voordat je het vergeet. Dan kan je er later op voortborduren.
0
0
0
s2smodern

Partners

sep  muziekbusiness cdfabriekInside Audio