Publisher

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Als je een songwriter bent dan functioneert een muziekuitgever net als wat een platenlabel doet voor een band of artiest. Een goede muziekuitgeverij kan wonderen doen voor je carrière, terwijl een slechte je eigenlijk in de weg kan staan voor je eigen ontwikkeling. Net als bij de ondertekening van een platencontract, zijn er tal van dingen te overwegen voordat je besluit om je aan te melden met een uitgever. Als je als songwriter er aan loopt te denken om jouw muziek te laten uitgeven zijn hier een paar dingen om te overwegen:

0
0
0
s2smodern

Gebruikerswaardering: 4 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter inactief

Facebook is met 9,5 miljoen registraties het populairste social media platform van Nederland. De populariteit kan een ideaal marketinginstrument zijn voor muzikanten en bands. Maar promoot je je muzikale bedrijfje op dit social media platform?

0
0
0
s2smodern
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

“Een goede bandfoto is tegenwoordig belangrijker dan ooit; wie leest nu nog teksten?” Fotograaf Ruud de Vreeze maakte meer dan negen jaar foto’s voor de cd-hoesjes van bands die hun album in de muziekstudio van Johnny Hoes opnamen. Hij vertelt wat criteria zijn voor een goede bandfoto.

0
0
0
s2smodern
Copyright
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Wij krijgen steeds meer vragen over de digitale distributie en het verdienmodel hierachter. Om hier inzicht in te krijgen zullen we eerst kort uitleggen welke rechten er allemaal op muziek kunnen liggen. Nu is dit per land verschillend en houden wij ons dan ook bij Nederland.

0
0
0
s2smodern
platenmaatschappij

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief

Wat een platenlabel/platenmaatschappij precies doet verschilt enorm. Ook als je een zoek actie doet op internet kom je verschillende verhalen tegen. Wanneer gebruik je nu platenlabel en wanneer platenmaatschappij. Ook hier zijn de meningen over verdeeld.

0
0
0
s2smodern

Partners

sep  muziekbusiness cdfabriekInside Audio